Steeds meer mensen kiezen voor infrarood verwarming. En dat is niet voor niets: de installatie van dit type verwarming brengt heel wat voordelen met zich mee. Je kunt niet alleen kiezen voor verschillende soorten panelen, maar je bent ook in staat om veel stookkosten te besparen. Een infrarood paneel staat daarnaast bekend om de moderne en strakke uitstraling. Ben jij op zoek naar een goede en energiezuinige manier van verwarmen? Lees hier dan meer over jouw mogelijkheden!

Een infrarood paneel is een moderne verwarmingsoplossing: een ruimte wordt verwarmd met straling. Het is dezelfde straling als van de zon, maar dan zonder UV: dit betekent dat deze manier van verwarmen gewoon veilig is en je hiermee objecten in de buurt verwarmd. Zo kun je profiteren van een aangename verwarming.

De belangrijkste voordelen van een infrarood paneel

Infrarood verwarming heeft een aantal voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. In de eerste plaats is het gezond: de IR panelen hebben een gunstig effect op het menselijk lichaam. Daarnaast zijn droge lucht en luchtcirculatie verleden tijd met een infrarood paneel in huis. Dit paneel zorgt voor de directe verwarming van objecten en personen, in plaats van verwarming van de lucht. Dit is onder andere gunstig met betrekking tot stofverspreiding.

Wist je dat je met infrarood panelen ook te maken hebt met lagere stookkosten? Bij een normale verwarming gaat heel wat energie verloren: dit is met een infrarood verwarming veel minder het geval. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van de ruimte die je verwarmd en hoe de ruimte gebruikt wordt. Ook het vermogen van de panelen speelt hierbij een rol. Bepaal zelf welke plekken jij wilt verwarmen en ontdek de verschillende soorten panelen: je kunt voor korte en lange golf infraroodstraling kiezen.