• Wat kosten zonnepanelen op mijn dak?

  Dat is afhankelijk van wat u wil besparen. Drie zonnepanelen kosten ongeveer 1100 euro. Dit is exclusief de installatie.
 • Is er subsidie op zonnepanelen?

  Er was in 2012/2013 een subsidiepot van €55 miljoen beschikbaar gesteld door de oveheid. Het budget is echter op sinds augustus 2013. Er is hierna geen vervangende subsidie gekomen. Dit is vaak ook niet nodig, want met zonnepanelen kun je tot wel 7x zo veel terugverdienen.
 • Hoe werken zonnepanelen?

  De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig: zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je gaat flink besparen op je energiekosten.
 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Dat is onder andere afhankelijk van het soort dak, de ligging, helling en de ruimte op het dak. Kijk voor meer informatie hierover op is mijn dak geschikt