Redenen om zonnepanelen te installeren op je dak

Alleen al het klimaat is een goede reden om over te stappen naar een duurzamere vorm van elektriciteit, maar er zijn natuurlijk talloze anderen die het aantrekkelijk maken om je dak vol te gooien met zonnepanelen, ook als u wat minder geeft om de stijgende zeespiegel.

Je portemonnee zal je dankbaar zijn. Je dak volleggen met zonnepanelen is een grote investering, maar deze verdien je gemiddeld binnen zes jaar volledig terug, en vanaf dan kan je beginnen met je winst uittellen. Je energiekosten kan je dan van je vaste lastenlijstje schrappen en kan je nog genieten van zo’n 20 jaar gratis stroom. Alle stroom die je niet gebruikt kun je terugleveren aan het elektriciteitsnet, zogenaamd ‘salderen’ en hier krijg je een vergoeding voor. Ook bestaan er verschillende regelingen van de overheid om verduurzaming van je huis of bedrijfspand toegankelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld de BTW over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. Duurzamer is dus niet duurder. Er bestaan goedkope zonnepanelen en ook duurdere. De prijs hangt af van verschillende dingen. Zijn de zonnepanelen inclusief montage bijvoorbeeld?

Ook als je je nederige stulpje verkoopt zal je genieten van je investering. Je huis neemt gemiddeld ongeveer 3% in waarde toe. De kosten die je hebt gemaakt bij de aanschaf van de panelen hebben je dan al per direct terugverdiend. Energielabels hebben steeds meer invloed op de waarde van een huis. Hoe beter deze is, hoe gewilder en hoger de waarde. Met zonnepanelen is deze uiteraard hoger.

Met zonnepanelen met je volledig onafhankelijk als het gaat om stroom. Je zult dus geen last hebben van een plotseling hogere energierekening. Je bent dus zekerder en meer voorbereid op je toekomstige uitgaven.

Als laatste op deze lijst nog een moreel aspect. Met zonnepanelen wek je duurzame stroom, wat dus wil zeggen dat de stroom komt van een onuitputbare bron, namelijk de zon. Er komt geen CO2 vrij bij het opwekken en is dus beter voor de aarde.

Laat een reactie achter

*

Captcha loading...